ANJING vs BUKIT

hye hye and salam all..
selamat pagipetangsiangmalam kpd sume..

mesti ramai tertanye.. anjing versus bukit??? pe maksod tu..

pernah atau ta benda nie terjadi kat korang atau diri pelangi sendiri tu sume ta penting janji kita just amik moral of story aje.. kay.. :)

try bayang kan ini terjadi kat life korang... 

korang kne kutuk.. kne sindir dan maki gan someone yg mybe jelez  or stalker korang..
contohnye  dye tgk blog korang then dye kutuk2 korang kat fb..
korang taw benda uh.. dan yg plng tragis orang yg korang anggap kawan yg buat tu sume kat korang..

ini dua situasi yg mybe korang take to solve ur prob.. 

situasi 1
so bile tu terjadi. korang sedih dan give up.. then block sume yg korang ske buat..
likedok sorang and data nk kwn or teruskan idup like normal..
lama2 korang akn hidup sepi je.. like nothing special in ur like .. nad the more sadis when ur dont make a move in ur life... ouch! damn it!

situasi 2

bila jadi cam tu.. korang ta give up cam situasi pertama.. korang ofcoz terasa cam tertipu 
dan sedih.. tipulah if rasa korang still ley smile like nothing happen right??..
walau ta bnyk sikit mesti rasa sakit.. soo.. korang anggap benda tu sebagai moral tok korang.. 
korang teruskan hidup and lebih matang dalam idop.. korang take it easy..  cakap la pap korang boley ckp akhir nanti diam jgak.. 


and! moral of the story.. ini lah yg pelangi ckp 
anjing versus bukit..

 

versus 



ta taw la if korang ade dengar or ta pasal peribahasa nie..
just wanna to share with ur all..

ibarat anjing yg menyalak kat bukit,
dengan harapan bukit tu jatuh dan tunduk pada anjing tu..
tapi malangnye..bukit ta runtuh2 jgak..
akhirnye anjing yg menyalak penat..

jangan jadi cam anjing  yg bodoh  kerna nk jatuhkan bukit ..
dan 
jadi lah cam bukit walau apa yg anjing buat.. 
dye tetap berdiri teguh.. 

peace no war!! :)




                                                                    
ske like lah.. :) ta ske?? sila komen.. :)

3 berceloteh:

Cik tikah said...

oh, baru faham. de pribahasa eh?

sis92 said...

ok sis ada seorang kawan
di depan baik
di belakang mengutuk

apakah ?
mmg d***
*emo

miss_rainbow said...

cik tikah : ade rasanye.. tapii..
yg nie ade tambah cikit.
hee!

sis92: ahh! orng cam uh.. memang d***
*emo jgak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...