mane BAWANG? TUMIX da letak??

hye all.. selamat pagi petang siang malam..
pada sabtu yg aman damai dan 
dengan semangat gua bangun nk study.. 
punya semnagat nk study an.. konon ley dapat A++ lan kan..
sedang gua syok2 study ley pulak mak gua suro masak.. haih! nie yg lemah nie.. bkn apa
bab masak la yg paling gua lemah...suro panjat pokok no hal lagi.. 


(bukti konon study la kan)

okey.. nak masak pe nye mak.. mak mak mak nak masak pe nie? 
ahh! masak ikan sambal je la.. 

jom kita memasak!! scroolll ! 

okey anak2.. mula2 kita kena sediakan barang2 nye..

kita kne blander lada kering yg telah direbus dgn bawang jugak megaram ikan untuk dimasak nye..

kemudian kita kena masak ikan itu okey..
masak kesemua ikan2 itu... 

( minyak banyak..ikan masuk 3 je! adoiii! ) 

seterusnye kita kena masak pulak lada gan bawang yg kita da blander okey anak2..
oh nye! jgn lupa letak garam secukup rasa..  


("masak jgn ta masak"  kata adik gua ) 

da garaing samabal tu barulah kita letak ikan nye anak2.. 

 ( kabur sikit) 

okey semua.. sekarang da siap then letak dalam pinggan dan hiaskan.. 


 ( tu diaaa!!! ) 
datang mak gua..

                   mak:   APA YG HANGIT NIE ANAK OII! 
gua:    hehe.. da siap la ibu! :P 
                                              mak:    ahh?? siap?? BAWANG mane??? TUMIX da letak? 
gua:   err..ehem2... ta letak la bu.. 
                                  adik gua:     HAHA ! tu la ta taw masak belagak taw! :P 
                                                        mak :    bagus anak oii! haih bila la korang nk taw masak nie.... (bla bla bla) membebal kat anak dye nie! =.=" nasib nasib..

tu diaaa!! kan da kne setempak.. aceli bkn salah gua pon.. waktu mula2 mak gua yg bagi arahan..
then my sista yg kat dungun tu sibok pulak nak call mak gua.. 
so, gua hentam je la letak ikan then tunggu sampai naik bau.. pape pon.. 
adik gua  memang terbaik.. dye kata

"sedap la ima! tapi kan kalau sambal tu bnyk cikit lagiii sedap" 

ehek! sape kata gua ta ley masak? :P see? adk gua puji tuuu.. haha.. walaupon ta ikhlas..
 moral of the story memang pas nie jgn nk menggatal mintak aku masak.. memang 
tak kan pernah nk sempurna.. kpda balak laki aku.. sila2 la makan luar.,.. tak pon kawen la lg satu..
serius ta kesah.. :P 

ske like lah.. :) ta ske?? sila komen.. :)

7 berceloteh:

Bluewendy said...

ko senghal dik..nasib lah sape jadi laki ko..hahaha..takpe2..masak leh lajar..bnyk agi masa..teheee..:P akak pon tak reti masak..!! hahaha

D'Nur Suffi Shopalista said...

masak la dengan penuh kasih sayang.. nescaya masakan kamu akan lazat..dan marvellous..


jgn masak dengan perasaan keterpaksaan... nanti masakan pun jadi keterpaksaan harus makan .. :P

FarHANa aZwA said...

haha...nmpk cam sedap..hehe

Ik Hanif said...

adik ko tak sakit perut ke.??..bhahah

mohdhazlan Dreadlock said...

hehe ...msk megi la senang ...

Pendamba Mawar said...

sodapnyo..hehe nak sikit

Selendang Merah said...

x pa2 belajar masak slow2 naa...bgus2 ada tokoh nak jadi isteri nie..ahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...