kerja apa sekarang?

hye all..
haiyak! lama gila tak berblogging.. orang ramai da ade dua tiga entri baru unutk 2012..
aku nie?? hampeh! 
hurmm.. pejam celik..pejam celik da masuk tahun 2012..

okey, back to topic,..
agak kepanasan yg melanda didalam hati ini..
bila balik kampung semua sibuk tanye..


 kakaksedara:       keje apa sekarang? 
                         aku:       keje saya bukak blog dan merapu..
                         kakak sedare:     amboi! boleh dapat duit ke? (sambil buat muka)
aku:   boley je akak.. tapi ta banyak dan tetap la..
kaka sedare:       oooOoO!! 

adakah itu soalan basa basi atau memerli??
apakah??

PERLU ERK KEJE?? 
agak bosan aku bila orang tanye soalan itu.. 
bukan aku tak nak keje..
tapi aku tak nak lalai bila da pegang duit.. nanti dah tak minat study..
aku tgk kwn2 yg keje tu mcm da tak berminat nk belajar je..
jadi aku mengambil jalan untuk duduk dirumah..

ade jugak yg melabelkan aku nie budak yang manje sebab tak nak keje..
haih! macam2 la orang sekarang nie..
 kalau keje kata nanti aku nie tak minat nk belajar..
bila tak keje kata aku nie pemalas.. adoii! 

ske like lah.. :) ta ske?? sila komen.. :)

10 berceloteh:

LaLa said...

memg betul, lau da dpt pegang duit, alahai, malasnye nak study...

ika said...

haha...xpayah keje...lek2 dok umah lagi best...:) nnt dah smbg study xsempat nak lek dah...

miss_rainbow said...

@LaLa kan.. akhirnye.. ade jgak yg sependapat gan saye! yes yes! haha..

miss_rainbow said...

@ika kan kan.. kita menternak lemak di rumah lagi best.. hehe..

Cik Laure Weng said...

done follow u..
tu lah klu dh keje..dpt duit..ermmmmmm

miss_rainbow said...

@Cik Laure Weng kan.. ade jgak yg sependapat gan pelangi! :)

Selendang Merah said...

betul2 bila dah termula pegang duit memang minat nak berlajar pon ilang biasa lah dh mula dapat duit byk2..

Aida Omar said...

ntah..nyampah i dengar kan? sikit2 tanya kerja mana? kerja apa? sibuk je. huh! eh teremo pulak.

* ada typo dalam entry :P larikk~

Nurina Izzati said...

kerja3! hehe

sygibuaniQ said...

tak salah klo keje. n salah juge klo duk umah. buat saja perkara yg kita suke. . cakap org abaikan saja. .:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...