fake larh dear...

salam and peace all~~

bila on9 fb,
mesti tgk status orng,
bila tgk status orng mula rasa nk hentak kepala..
bila nk hentak kepala terus klik off9..


npe gua kata rasa nk hentak kepala kat skrin lappy..
coz bila baca status yg menyakitkan mata..
gua on9 coz nk relex2 sambil mkn chipsmore..
tpy bila gua baca status fb lu..
yg kuar kat home gua..

mata gua rasa cam dah kne jangkitan yg terus merebak ke dalam hati..
lalu membuat hati gua berdegup kencang hingga
mengakibatkan tangan gua mengkilik off9..

npe gua ckp mcm tu..
sbbnye..
lu tulis kat status lu tu sume fake..
yess dear and lovely honey, its fake..

nk taw npe..
lu sibuk cacimaki orng tu kat fb padahal lu da remove orng tu..
hye!! lu nk penat2 cacimaki buat pe..
dye bkn boleh baca pon..
yg "rajin" = batu api..
lu mengutuk2 orng tu..
padahal kat wall orng tu..
bukan main lagi lu bersyg-syg larh..
bff sehidup semati larh..
tpy kenyataan nye??..


yg lg satu buat gua rasa nk hentak kepala 
kat laapy..
lu punya larh cacimaki ex lu kat fb tu..
gua x kesah larh sgt pasai lu..
that's normal bila someone tu br clash..
but bila lu asyik post benda yg lu x puas aty kat
dye selang seminit dah la tu..lu tulis gaya cam lu good2 je..
itu tak normal!!

hye gurls, tolong larh, lu x de maruah ke nk cacimaki orng kat fb..
lu pikir apa lu tulis tu bila orng baca
orng suke ke??..
my be sekali dua orng kata

"kesian dak tu an kne cam uh.."

but, bila lu asyik taip status yg sama cam tu..
lama2 orng akn menyampah dan kata..

"teruk tol perangai dak tu.."

see??.. bkn lu yg dye nk kesian lg tpy orng 
yg lu kutuk tu aw..

plezz larh ..memang larh fb,blog,myspace, and etc
adalah freedrom ...

tapi lu kne jugak pandai2..x sume lu boley tulis..
lu kena pikir jugak ..
orng nk relex dalam fb,blog and etc..
jadi berpada pada larh..

engt larh cikit..
budi bahasa budaya kita!!



ske like lah.. :) ta ske?? sila komen.. :)

5 berceloteh:

shedameor said...

ehh, setujunya saya !! orang camnin bagi kaki je. haha

Tapak Kaki said...

ang try hide all je post si fulan tu kat wall ang..

Nia Kmj said...

hmm sgt stuju,,, kdg2 terOver post plak..let bygone be bygone :D

Gua Syed said...

hehehe

miss_rainbow said...

gua syed: :) gelak pulak..

nia kmj: over sgt tu kalo dah tahap cam uh..

tapak kaki: nk hide tpy x reti.. :(

shademeor: yap2!! jgn setakat kaki..
kita bakor aje.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...